Lithuanian Chinese (Traditional) English French German Japanese Norwegian Polish Russian Swedish

 

Mūsų istorija-misija-vizija

VšĮ „Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras „Tu gali" įsikūrė 2007 m. spalio 29 dieną. 2010 metais įstaiga gavo neįgaliųjų socialinės įmonės statusą su tikslu vykdyti negalią turinčių asmenų įdarbinimą. 2009 m. VšĮ „Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras "Tu gali" pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su UAB „BRD“ CD/DVD produkcijos pakavimo paslaugų teikimo srityje, o nuo 2009 m. gruodžio 1 dienos įmonė įdarbino 5 asmenis su fizine negalia.

VŠĮ Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras "TU GALI" yra taip pat automobilių sporto komanda, vienijanti fizinę negalią turinčius lenktynininkus. Įsikūrusi 2007 metais, ekipa siekia dalyvauti Lietuvos ir tarptautinėse ralio ir žiedinėse lenktynėse

Mes susibūrėme ne tam, kad ieškoti lengviausio kelio, užuojautos ir išimtinių taisyklių, o tam, kad įrodyti, kad žmonės su negalia lygiomis teisėmis kaip lygūs su lygiais gali dalyvauti visuomenės veikloje, visose srityse siekti tikslų, rezultatų ir nugalėti.

 

Misija – keisti visuomenės požiūrį į negalią, siekiant sėkmingos negalią turinčio žmogaus ir jo šeimos integracijos į visuomenę ir verslą, padedant  ir atstovaujant specialiųjų poreikių turinčio žmogaus  interesus bei teises.

Vizija – tolerantiška visuomenė ir sėkmingai veikianti  paslaugų sistema specialiųjų poreikių / negalią turintiems žmonėms.
Įkurtas neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras"Tu Gali", kuris specializuojasi  specialiųjų poreikių  / negalią turinčių žmonių integracija į darbo rinką ir , kompleksiškai teikia lavinimo ir ugdymo paslaugas.

Tikslai:

  • Įvairiapusiškai padėti negalią turintiems žmonėms.
  • Bendrauti ir bendradarbiauti su Lietuvos bei užsienio visuomeninėmis organizacijomis, atsakingomis valdžios institucijomis.
  • Formuoti ir įgyvendinti naujas  paslaugas,  atitinkančias negalią turinčių žmonių poreikius.
  • Rengti ir teikti metodines rekomendacijas valstybinėms įstaigoms ir institucijoms, besirūpinančioms negalią turinčių žmonių integracija į aktyvią darbo rinką ir visuomeninius judėjimus.

 VŠĮ NULC "Tu Gali" socialinė neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo įmonė, vienijanti žmones su negalia, todėl jeigu turite mums klausimų - parašykite ir mes jums būtinai atsakysime. 

Su pagarba  VŠĮ NULC "Tu Gali" direktorius 

Gintaras Šalkauskas